500 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA!

Kahve Delisi Ünlülerden Kahveyle İlgili Sözler

tarihinde July 10, 2020

Hayatımızın her anında bize eşlik eden, yorgunluğumuzu alan ve sıklıkla da odaklanmamızı arttıran kahvenin bir çok ünlünün hayatında çok önemli bir yeri olduğunu biliyor muydunuz? Jennifer Aniston'dan, Hugh Jackman'a tanıdığımız pek çok ünlü kahve ile ilgili duygu dolu ve anlamlı sözler söylemiş. Söyledikleri sözler aslında kahvenin bir insanın hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu kanıtlar nitelikte.

Albert Camus

''Kendimi öldürmeli mi, yoksa bir bardak kahve mi içmeliyim'' 

Yabancı, Düşünür ve Mutlu Ölüm kitaplarıyla tanıdığımız elinden sigarasını düşürmeyen Albert Camus da kahveye meftunmuş.

 

Bill Cosby

''Yaşlanmanın hatalarına kaplan insalar gibi bende güne kahve ve ölüm ilanlarıyla başlıyorum'' 

Dünyanın en bilinen komedyenlerinden bir tanesi olan Bill Cosby kahve ve yanına kattığı alışkanlığıyla biraz garip olsa da The Cosby Show nedeniyle kalbimizde hep yeri var. 

 

David Lynch

''Kötü bir kahve bile hiç kahve olmamasından iyidir''

Karışık hikayeleriyle beyinlerde kısa süreli felç etkisi yaratan; Fil Adam ve Mulholland Çıkmazı'yla aklımıza işleyen yönetmen ve yazar David Lynch kahvesiz bir hayat düşünememiş. 

 

Guy Pearce

''Problem şu ki be bağımlı bir insamım. Yalnızca bir kahve içemem ya da yalnız bir parça çikolata yiyemem'' 

Memento ile hafızalarımızda unutulmaz bir çizik atan adam Guy Pearce, kahveyi bağımlılık derecesinde seviyormuş.

 

Hugh Laurie

''Ben bir kahve bağımlısıyım. Bir kere güzel bir kahve içtiyseniz bir daha asla geri dönemezsiniz''

Dünyanın en sinir bozucu, ancak en akıllı doktoru unvanını göğüsleyen, rolünü kendisiyle birlikte büyüten adam Hugh Laurie, geri dönüşü olmayan bir yola girmiş. 

 

Hugh Jackman

''Bana göre dünyanın en güzel icatlarından bir tanesi taze kahve kokusudur'' 

Çok tanıdık bir yüz, artık gördüğümüzde ailemizdenmiş gibi hissettiğimiz Hugh Jackman, taze kahve kokusunu parfüm kokusundan daha fazla seviyor olsa gerek 

 

Eddie Izzard

''Kahvemi, kadınımı sever gibi severim'' 

Farklı kişiliğiyle dikkatleri üzerine çeken ingiliz komedyen Eddie Izzard, kahve olan ilişkisinde oldukça ciddi. 

 

J.D. Salinger

''Beni cinnetten çıkaran bir şey varsa o, kahve hazır denildiğinde kahvenin hazır olmasıdır'' 

Çavdar Tarlasından Çocuklar romanıyla Türk Ediebiyatı'na büyük katkıda bulunan, bazılarının baş ucu yazarı Jerome David Salinger, kahveye karşı çok fazla hassasmış. 

 

Jennifer Aniston

''Elimden kahvemi, günlüğümü ya da şarap bardağımı alırsanız mahvolurum'' 

Güzelliğiyle kendisine hayranız. Yıllar geçse de onun zamanı hiç geçmiyor. Tahminimiz o ki Jennifer Aniston'un bu kadar güzel olmasının nedeni tabii ki kahve. 

 

Lana Del Rey

''New York'ta neredeyse küçük kafeler de yaşarım. Kızarmış patates ve kola sipariş eder ardından bir sürü kahve içerim'' 

Vintage kraliçesi Lana Del Rey'de sıra. Eğer bir kafe açarsanız Lana'nın gelme ihtimali çok yüksek çünkü o da bir kahveyle asla yetinemeyenlerdenmiş. 

 

Napolyon Bonapart

''Hissiz kalmaktansa kahveyle acı çekmeyi tercih ederim''

Tarihe adını sıkça duyduğumuz Fransız Devrimi'nin baş kahramanlarından biri olan Napolyon Bonapart,  savaş günlerinde d e bol bol kahve içmişe benziyor. 

 

Orson Welles

''Hayatta çekilmez üç şey vardır; Soğuk kahve, ılık şarap ve fazla heyecanlı kadın'' 

Yurttaş Kane filminde gördüğümüz güzelliğiyle o dönemlerde kadınları peşinden koşturan Orson Welles, kahveyi soğuk sevenlerdenmiş. 

 

Ralph Waldo Emerson

''Kahve, yetenek için iyidir ancak dahilik dua gerektirir''

Transandantalizminin en önemli temsilcilerinden bir tanesi olan Amerikan yazar Ralph Waldo Emerson, kahvenin yetenekle bir ilgisi olduğunu onaylamış. 

 

Sandra Bullock 

''Kahveyi bıraktım... İnanın ki sevgilimden ayılmaktan daha zor'' 

Kahve mi sevgili mi? Sandra Bullock kahveyi seçerdi diye düşünüyoruz çünkü ona göre kahveyi bırakmak sevgiliden ayrılmaktan daha kötü. 

 

T.S. Eliot

''Hayatımı kahve kaşıklarıyla ölçüyorum''

Ezra Pund'un en büyük dostu. şair, oyun yazarı, edebiyat eleştirmeni. T.S. Eliot 'tan bahsediyoruz. Eliot da kahveden bahsediyor, hayatında bir ölçek olarak kullandığı kahveden.

 

Jackie Chan

''Kahve kendiliğinden bir dildir''

Kim bilir kaç tane filmini izledik çocukluğumuzda? Kaç kez onun yerine kendimizi hayat ettik. Kahvenin diğer diller gibi kendine özgü bir dil olduğunu düşünen Jackie Chan sadece çocukluğumuzu değil şimdinin de kahramanı oluyor.